eitwitshake

Wat zijn whey eiwitten eigenlijk?

Hetgeen dat overblijft na het produceren van kaas noemt men het whey eiwit. Vroeger werd hier niets mee gedaan, het werd gezien als afval en met het vuil weggegooid. Toen er werd ingezien dat het een eiwitrijk product is, en onderzoek bewezen had dat het voor veel mensen een echte hulpmiddel kan zijn, werd het jaren geleden als een wondermiddel gebruikt voor vele mensen (voor bijvoorbeeld gewichtsverlies en het opbouwen van spiermassa. )

Wie gebruiken eiwitten?

Whey eiwitten worden door verschillende mensen gebruikt, vooral sporters staan er bekend om de eiwitten regelmatig in te nemen, hierdoor gaan de spieren zich ontwikkelingen en daardoor word de motivatie om te sporten weer wat groter.

Bij deze vorm van eiwit zijn de vetten en lactose verwijderd, hierdoor blijven nog alleen de aminozuren over. Whey is een zuivere eiwit en het zorgt voor een snelle opname, daarom is het dus zo actief bij de sporters!

Als een sporter voor, na of tijdens het trainen een eiwit shake neemt, stimuleert dit het proces en worden de spieren al gauw voorzien van eiwitten. Daarnaast word het niet alleen gebruikt door sporters, maar ook voor mensen die gewicht willen verliezen of als een vervanger van een dagelijkse maaltijd.

Smaken eiwitshakes

De smaak van whey eiwit is vrij bitter, voor vele mensen is dit gewoon niet naar binnen te werken en er zijn zelfs mensen die hier kokhalsneigingen van krijgen. Het ziet er uit als een soort poeder. Omdat de smaak niet te eten is, word het als een shake meegegeven, hierdoor word het een heerlijke romige shake. De shakes zijn er in verschillende smaken, bijvoorbeeld: chocolade, vanille, banaan en aardbei. Dit in combinatie met de eiwit is heerlijk!

Als je gewicht wilt verliezen, is de eiwit ook een echte hulpmiddel, dit komt doordat eiwitten altijd een gevuld gevoel geven waardoor men minder snel trek heeft. Dit leid er weer toe dat het grijpen naar voedsel veel minder word.

Het allerbeste advies is om whey eiwitten te nemen in combinatie met sport. Spieren zijn namelijk de echte calorie verbranders, en zelfs tijdens de rust worden er nog calorieën verbrand. Een halfuurtje bewegen per dag is dus zeker een aanrader!

Het is ook een nuttig middel voor men die gewicht wilt verliezen, je zult merken dat de verleiding naar ongezonde voedsel veel minder zal worden. Sterker nog, je zult eerder grijpen naar een bakje salade dan naar een bakje friet! Wie wilt dat nou niet?

Een korte samenvatting:

– Whey is ontstaan uit de overblijfselen van kaas
– Een echte hulpmiddel voor sporters
– Word ook gebruikt als steuntje bij gewichtverlies
– De eiwit in combinatie met sport word aangeraden
– Het heeft een bittere smaak, maar is als shake verrukkelijk!

Beste eiwitten zoeken
Bekijk hier de andere artikelen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.