Superfoods

Wat zijn superfoods?

De superfoods zijn inmiddels bij veel mensen wel bekend. De superfoods begonnen een paar jaar geleden steeds bekender te worden doordat het onder de aandacht kwam in de media, maar ook doordat de superfoods steeds meer in het supermarktschap zijn verschenen. Daarnaast zijn er ook verschillende boeken uitgekomen over superfoods zoals het boek: Superfood recepten, Superfood Smoothies, Powerfood, Superfood voor dummies etc.

Wat zijn superfoods nu precies?

Superfoods zijn voornamelijk natuurlijke voedingsmiddelen die bestaan uit een hoog gehalte aan voedingsstoffen die veel vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten. Over superfoods word vaak gezegd dat ze libido verhogend, hart en vaatziekten voorkomen en helpen met afvallen. Alleen dit is tot nu toe nog niet echt voldoende wetenschappelijk onderbouwd en bewezen. Superfood is eigenlijk een term die niet bestaat en is aangegeven als marketing term die eens is gebruikt en daarna door de media, bloggers is overgenomen. Als je de term superfoods intypt op wikipedia kun je op de nederlandse site ook (nog) niets vinden, alleen op de engelse wikipedia vind je een beetje informatie maar ook zeer weinig. Op de engelse pagina van wikipedia word aangegeven dat superfood vooral door diëtisten word gebruikt.

De superfoods

Hieronder worden enkele zaden en bessen genoemd die worden verkocht als superfoods: 

Gojibessen  ;De gojibes komt van de boksdoorn plant die oorspronkelijk afkomstig is uit Azië.

Chiazaad  ;Afkomstig van de chia plant die oorspronkelijk komt uit Mexico en Guatemala.

– Açaibessen  ;Donkerblauw tot paarse vrucht die inheems is in Brazilië,Peru en Suriname. De bes groeit    in grote trossen aan de Açaí-palm.

Quinoa  ;Komt van nature uit Zuid-Amerika en is een plant die tot 3 meter hoog kan groeien.

Hennepzaad  ;De hennepplant of cannabisplant is een zeer veelzijdige plant die gebruikt word voor            onder andere: voedsel,cosmetica,geneeskunde en als drugs.

Rauwe cacaobonen of cacaonibs  ;De cacaobonen zijn afkomstig van de cacaoboom die voorkomt in           diverse landen rond de evenaar.

Guarana  ;Is een nootachtig zaadje dat komt van een klimplant die groeit in Brazilië.

kokosolie of kokosvet  ;Dit komt vrij bij het persen van het vruchtvlees van de kokosnoot en word                gebruikt om te koken of in cosmetica.

Tarwegras  ;komt van de tarweplant wat eruit ziet als gras. Word gebruikt in sappen en smoothies.

Superfood producten

Je kunt de superfoods naast dat je ze puur of in een snack eet ook drinken in een smoothie. Voorbeelden van superfoods die vermengd zijn in voedsel zijn: Grod havermout quinoa pap dat is een mix van hamermout en quinoa samen met geraspte kokos en zwarte bessen. De havermout quinoa pap zit in een kartonnen beker zit waar je alleen zelf nog water aan toe hoeft te voegen. Ook heb je in het supermarktschap diverse gezonde muesli en notenrepen zoals van Bio Today en gezonde notenmix met amandel, rozijnen en goji bessen. Omdat de vraag toe blijft nemen naar gezonde en biologische producten worden er zo steeds weer nieuwe producten toegevoegd aan het supermarktschap. 

Beste eiwitten zoeken
Bekijk hier de andere artikelen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.