Proteine drank review

Proteine drank review

Proteine drank heb je voor vele doelgroepen zo word het gebruikt voor mensen die willen afvallen, fitnessen, maar ook voor oudere en zieke mensen om aan te sterken. 

Proteine bars,cookies,poeders er zijn zo veel soorten en om de keuze nog moeilijker te maken zijn er nu ook steeds meer kant en klare proteine dranken. Om dit zelf ook eens te proberen heb ik drie verschillende merken proteïne drank gekocht om eens zelf uit te testen. Hieronder lees je in mijn review meer er over.

Proteine Drank

Bij de kant en klare variant wat in het engels ook wel RTD (Ready To Drink) Protein drink word genoemd is het eiwitpoeder al gemengd met meestal melk,water of yoghurt. Het voordeel van deze drankjes is dat je het zo kunt drinken en dus niet eerst zelf je eiwit poeder hoeft te shaken. De hoeveelheid proteïne die er in de proteïnedrankjes zit verschilt per merk, maar ongeveer het gemiddelde komt uit op zo’n 20 gram proteine per drankje. De kant en klare verpakking van de proteïnedrankjes zijn vaak een uitkomst voor sporters, omdat deze verpakking kleiner en gemakkelijker mee te nemen zijn dan een grote shaker die je gebruikt om je eiwitpoeder te mixen. Vooral atleten die werken aan zijn of haar uithoudingsvermogen zullen meer behoefte hebben aan drankjes met meer koolhydraten. Heb je als doel om gewicht te verliezen? Dan is het aan te raden om proteïnedrankjes te nemen die een hoog aantal proteïne bevatten. Wat het drankje het liefst niet moet bevatten zijn: koolhydraten, vet en suikers. Lukt dat niet, vergelijk dan verschillende merken met elkaar en zorg ervoor dat het product zo min mogelijk koolhydraten, vet en suikers bevat.

Nutridrink Protein

Nutridrink Protein is een proteine drank die speciaal gericht is op de medische wereld. Deze proteine drank word zoal in het ziekenhuis en het verzorgingstehuis gebruikt. Als je ouder word, ziek bent of een operatie hebt ondergaan, dan kan het lastig zijn om voldoende eten binnen te krijgen, terwijl goede voeding juist dan extra belangrijk voor jou is. Als je via jou dagelijkse voedingspatroon onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, dan kun je dit aanvullen met bijvoorbeeld een drank als Nutridrink Protein. Nutridrink is een kant-en-klare drinkvoeding en het levert extra eiwitten, energie, vitamines en mineralen op om jou mogelijke tekorten aan te vullen. Ook de mensen met een glutenallergie kunnen deze proteine drank nemen omdat het glutenvrij is. Wel bevat het product melk en soja.

Proteine drank Review

Ook ben ik zelf eens gaan proberen hoe de kant en klare proteine drinks smaken. Daarom ben ik naar de Holland&Barrett en de AH gegaan om drie verschillende dranken uit te testen. Ik heb een proteine drink gekocht van het merk: PhD Diet Whey in de smaak strawberry delight. Een USN Coreseries FUEL 25 in de smaak chocolate. En de laatste is PROTEIN van melkunie in de smaak framboos en aardbei.

PhD Diet Whey

Ik begin met het merk PhD de inhoud hiervan is 330ML en op de verpakking staat dat deze vet vrij moet zijn, maar wel 149 calorieën bevat! Voor de rest bevat het 26 gram eiwitten en er zijn zoetstoffen toegevoegd inplaats van suiker, Vreemd genoeg valt mij op dat op de ingrediëntenlijst toch staat dat het 0,7 gram vet bevat terwijl voorop staat ‘fat free’.

Bij het openen ruik je sterk de aardbei geur. De smaak is goed en je proeft wel licht de smaak van zoetstoffen maar niet overheersend, verder heeft het een lichte aardbeien nasmaak. Op de website van PhD staat dat het gemaakt is voor mensen die een maaltijd willen vervangen door een protein shake, alleen is het niet aan te raden om maaltijden over te slaan ook niet als je aan een dieet doet. Je kunt er beter voor kiezen om kleinere maaltijden te nemen verspreid over de dag in plaats van een maaltijd te gaan vervangen voor een shake. Het beste is dan om het te nemen als aanvulling bij het dieet wat jij volgt.

USN Coreseries Protein Fuel 25

Het tweede merk dat ik gekocht heb is die van USN ook bij hun op de website zeggen ze dat het een ‘meal replacement shake’ is oftewel een maaltijd vervanger. De inhoud is 330ML en bevat 26,4g aan eiwitten. Verder bevat het net als het vorige merk ook 0,7 gram vet. Bij het openen van het flesje heeft deze een minder sterke geur als de vorige, je ruikt weinig van de chocolade. Bij het drinken proef je de chocolade smaak wel goed. De smaak is bijna hetzelfde als een gewone chocolade melk die in de supermarkt te koop is, alleen zijn er bij deze drank extra eiwitten aan toegevoegd.

Melkunie Protein shake

De protein shake van melkunie die ik heb gekocht is een kleine variant van 225 ml met de smaak framboos en aardbei, er is ook een grotere variant van 500 ml verkrijgbaar. Op het etiket staat groot afgebeeld dat de shake 20 gram eiwit bevat. Verder bevat het flesje concentraat van aardbei, framboos en bevat het 89% melk en melkeiwit. Na het schudden van het flesje heb ik een eerste slok genomen. Ik vind ik dat het drankje meer naar melk smaakt met een lichte naar framboos en aardbei smaak. Ook heeft het drankje een nasmaak op je tong.

Beste eiwitten zoeken
Bekijk hier de andere artikelen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.