Protein bar

Protein bar review

De protein bars oftewel eiwitrepen worden vooral veel gebruikt in de sport. Bij het fietsen en hardlopen worden ze vaak gebruikt om je lichaam tijdens of na het sporten een boost te geven. De eiwitrepen zijn het populairst bij het hardlopen, fietsen en fitness.

Door de vele verschillende eiwitrepen is het soms lastig om te weten welke eiwitreep nu het beste bij je past. De repen kunnen ook behoorlijk verschillen qua samenstelling en gewicht. Hieronder hebben we de verschillende soorten protein bars op een rijtje gezet:

High Protein bars Deze soort repen bevat 20gram of meer proteine per reep en bevat vaak ook een grote hoeveelheid koolhydraten. Je kunt deze repen ook gebruiken als eventuele maaltijdvervanger.

Snack repen De snack repen zijn bedoelt als eiwitrijk tussendoortje. Deze repen bevatten meestal 10-14 gram eiwit per reep en worden het meest genomen in de middaguren.

Low Carb Bars bevatten zoals de naam al doet vermoeden een laag aan koolhydraten. De Low Carb repen bevatten naast weinig koolhydraten veel proteïne en meestal weinig suikers. Deze repen zijn ook geschikt als maaltijdvervanger in bijvoorbeeld een caloriearm dieet.

Diet Bars Deze repen zijn met een beperkt aantal calorieën een goede keus voor bij elk dieet of voedingsschema.

Voor het afvallen met eiwitrepen kun je het beste een reep kiezen met een 2:1 verhouding waar 2 staat voor proteïne en 1 voor koolhydraten.
Wil je juist spiermassa opbouwen? Dan kun je het beste kiezen voor een reep die de verhouding 1:2 heeft, waar 1 staat voor proteïne en 2 voor koolhydraten.
Mocht je allergieën hebben of wil je het liefst helemaal zelf bepalen wat er in je eiwit reep komt? Maak dan je eigen reep zelf. Zo kun je jou reep zo lekker en zo gezond mogelijk maken als dat je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld jou eigen reep met havermout,pindakaas,eiwitpoeder,noten en met cacaonibs.

Review

De protein bar die ik heb getest is er een van het merk Activlab Run & Bike protein snack, deze eiwitreep is afkomstig van de webshop van zumbu.com. Deze proteinsnack van activlab bestaat uit geroosterde noten,havermout en met een vleugje peper. Bij het openmaken van de verpakking valt gelijk op dat de protein bar bijna geheel uit noten bestaat, en ook ziet de reep er karamel kleurig uit. De karamel kleur die deze reep heeft komt door de paprika poeder die er in de reep verwerkt zit. Bij het proeven van de reep merk ik dat die totaal niet zoet is, wat ik eigenlijk niet had verwacht. Ik heb nog nooit eerder een protein reep gegeten en mijn verwachting was eigenlijk gelijk een zoete proteïne snack te proeven, maar dat was hier niet het geval. Na het lezen van de ingrediënten lijst zie ik dat er inderdaad geen suiker is toegevoegd, alleen zout. Bij het eten van de reep proef je verder nog niet zo de pepper smaak, maar na een tijdje proef je wel dat er peper in zit door een lichte tinteling op je tong. De proteïne reep smaakt voor de rest gewoon goed en proef je vooral de geroosterde noten die erin zitten.

Conclusie

De reep Run & Bike van Activlab is zeker iets voor jou als je op zoek bent naar een eiwitreep die niet zoet is, zoals de meeste eiwitrepen wel zijn. Door de noten en havermout die er verwerkt zijn in deze reep is het zeker een gezonde reep om te eten. Een minpuntje is dat er een lichte nasmaak van peper te proeven is wat niet iedereen lekker zal vinden.

Beste eiwitten zoeken
Bekijk hier de andere artikelen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.