eiwitten

Eiwitten vergelijken

De beste manier om eiwitten te vergelijken is door vooraf in te zien welke eiwit voor jou van essentieel belang is om in te nemen. Sport je veel? Ga er dan vanuit dat vooral de Whey erg belangrijk voor je is. In het komend artikel zal ik je meer vertellen over de verschillende eiwitten zodat je ze beter met elkaar kunt vergelijken en in kunt zien wat het beste voor je is.

Whey eiwitten (wei)

Whey eiwitten zijn zuivere eiwitten die door lactose en vetten worden verwijderd. Hierdoor houd je alleen nog aminozuren over waardoor het lichaam dit niet meer zelf hoeft te doen, en dit zorgt er weer voor dat het lichaamsproces sneller zijn werk doet.

Als het eiwit dus zuiver is, gaat de opname makkelijk en snel, dit is ook een reden waarom vooral krachtsporters, en bodybuilders veel whey eiwitten innemen. Wanneer je een lange nachtrust hebt gehad, kan het ook van belang zijn om jouw lichaam te voorzien van whey eiwitten omdat het lichaam weinig tijd heeft gehad om te herstellen en op te bouwen. De whey eiwit zorgt er dan voor dat het lichaam na het opstaan al gauw weer word voorzien van eiwitten. Na het trainen kan de whey eiwit ook goed van toepassing zijn, omdat je lichaam de eiwitten dan goed kan gebruiken.

Melkeiwitten (caseïne)

Caseïne word moeilijker door het lichaam opgenomen en verteerd omdat het bestaat uit lactose. Lactose moet eerst afgebroken worden voordat ons lichaam er mee aan de slag kan en het opneemt. De vertering, en de opname van caseïne gaat dus vrij traag. Een voorbeeld van het melkeiwit, waarmee je prima kunt variëren is het PeptoPro, een snel eiwit.

Soja eiwitten

Soja eiwitten worden ook wel plantaardig eiwit genoemd. Ze hebben een snelle en makkelijke werking en worden snel verteerd.

Ei eiwitten

Eiwitten bestaan 100 procent uit eiwit. Ei eiwitten hebben een snelle werking en zijn niet zwaar te verteren. Ze bevatten nauwelijks cholesterol en vetten.

U weet nu inmiddels welke eiwitten er zijn en wat ze met jouw lichaam doen. Aan jou de taak om in te zien welk eiwit je lichaam vooral nodig heeft. Dit kan je doen door de eiwitten met elkaar te vergelijken.

Eiwitsupplement

Veel mensen hebben moeite met het bijhouden van het aantal eiwitten en voedingsstoffen dat ze naar binnen werken. Naast eiwitten bevatten eiwitrijke producten ook voedingsstoffen. Het is belangrijk om hier goed op te letten en mee om te kunnen gaan. Ook is het belangrijk om te variëren en regelmatig producten af te wisselen. Om deze reden komt een eiwitsupplement goed van pas.

Voor een uitstekend product met een unieke werking voor herstel van de spieren verwijs ik je door na dit geweldige product: Micellar Casein Perfection. Neem je deze shake in voor het slapen gaan, dan zal je zeker genieten en ernaast zal je geen enkel moment door hebben dat jouw lichaam, zelfs tijdens je slaap aan het herstellen is. Dit product zorgt ervoor dat je spieren na het trainen een aantal uur lang voedingsstoffen kunnen opnemen! Denk aan gemiddeld 7 uur per dag! Ideaal!

Beste eiwitten zoeken
Bekijk hier de andere artikelen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.