eiwitrijke snacks

Eiwitrijke snacks

Nu je het artikel op de website hebt gelezen over eiwitrijke producten, want dat heb je natuurlijk al gedaan! Nog niet gelezen? lees het artikel dan hier terug.  De eiwitrijke snacks zijn er meer voor tussendoor of als je geen trek hebt in weer een saaie boterham in de lunchpauze.  Ook geven deze snacks je een meer verzadigd gevoel zodat je minder snel trek krijgt. Dus laat je niet weerhouden om een van deze snacks uit te proberen!

 

1. Pindakaas op knäckebröd

Pindakaas staat bij de meeste mensen wel in huis. Het is rijk aan eiwit, en bevat gezonde vetten. De knäckebröd  is een goede vervanger voor brood. Met 2,1 gram vezels en 1,0 gram eiwitten per stuk een zeer gezonde en lekkere snack! Dit is de eerste snack van ons lijstje om zeker thuis uit te proberen!

2. Magere kwark

Kwark bevat veel eiwitten en is tevens ook makkelijk om snel te eten als ontbijt of tussendoor. Magere kwark bevat gemiddeld 0,2 gram vet per 100 gram. Het beste is om kwark puur te eten, maar het lekkerste is natuurlijk om er wat doorheen te mengen.  Lekker en gezond om door kwark te mengen zijn fruit, of muesli. Dit is zeker iets om standaard in je koelkast te hebben!

3. Noten in de mix

Ideaal voor onderweg zijn gemengde noten bijvoorbeeld in een bakje of zakje. Tegenwoordig zijn gemengde noten ook makkelijk te verkrijgen in kant en klare zakjes in de supermarkt. Ideaal, want zo heb je altijd je eiwitrijke snack bij de hand. Zorg dan wel dat je bakje sowieso hazelnoten, walnoten of pistachenoten bevatten, deze noten bevatten namelijk de meeste eiwitten. Het beste is om te zorgen dat je ongezouten noten neemt, vaak word er teveel zout vanaf de fabriek bijgedaan.  

4. Couscous salade

Couscous is gemaakt van meel en tarwe en inmiddels weten we dat deze graanproducten goed voor ons zijn. Als je helemaal gemakkelijk wilt doen dan koop je een couscous salade in de supermarkt, daar zijn verschillende couscous varianten te vinden. Het beste is dan om een salade te zoeken waar veel groente en noten in zitten.

Beste eiwitten zoeken
Bekijk hier de andere artikelen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.