whey protein

Eiwitpoeder: Alles wat je moet weten!

Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstoffen als het gaat om het ontwikkelen van het menselijk lichaam, eiwitten zorgen er namelijk voor dat spieren groeien en herstellen. Eiwitten zitten in van alles, van kip en biefstuk tot aan melk, vis, kaas, aardappelen en rijst. Een idee is om gemiddeld 2 tot 3 eiwitpoeders per dag te nemen in de vorm van een shake, een eiwit shake.

Eiwitpoeder kiezen

Maar hoe kies je nou de juiste eiwitpoeder? Er zijn verschillende soorten, er zijn bepaalde poeders die ‘’Weight Gainers’’ worden genoemd, deze bestaan voornamelijk uit vet, koolhydraten en eiwitten. Wil jij liever alleen eiwitten binnen krijgen, dan raad ik je aan om deze niet te kiezen.

Verschillende soorten poeders:

Whey eiwit Isolaat:

Deze word vooral aangeraden na een training, zodat de aminozuren en eiwitten opgenomen worden in de spiercellen.

Concentraat:

Deze word op een snel tempo opgenomen en ik raad je aan om deze voor of tijdens de dagelijkse maaltijden te nemen.

Caseïne

Bij caseïne duurt het wat langer om te verteren, vooral sporters nemen deze voordat ze gaan slapen zodat het lichaam goed herstelt.

De poeders zorgen ervoor dat de aanmaak en de ontwikkeling van spieren sneller gaat, dit is ook de reden waarom het vooral gebruikt word door sporters, wel is het zo dat ze jammer genoeg niet natuurlijk zijn en er van alles bij word gegoten om het te maken tot het resultaat, daarom word er regelmatig beweerd dat ze ook bestaan uit gevaarlijke stoffen.

Eiwitpoeders zorgen er voor dat de vetverbranding sneller gaat en het immuunsysteem versterkt. Het is belangrijk om goed na te denken welke eiwitpoeder voor jou gemaakt is en welke jij zal kiezen, het is natuurlijk niet de bedoeling om voor de eerste de beste te gaan.

Wanneer je voor het eerst hoort van de poeders klinkt het als muziek in de oren, maar het is belangrijk om meer inzicht te krijgen over wat eiwitpoeders nou precies zijn. De poeders bestaan voor een groot gedeelte uit geraffineerde suikers, niet biologische eieren en soja, dit is natuurlijk alles behalve gezond. Het is helemaal niet nodig om je lichaam vol te proppen met deze troep, en daarbuiten is het ook erg schadelijk voor het lichaam en de gezondheid.

Natuurlijk zijn er niet alleen slechte poeders, maar ook goede, het is belangrijk om zelf in te zien welke voor jou het beste is. De beste poeders zijn natuurlijk de poeders die bestaan uit voedingstoffen en geen schadelijke troep met zich mee brengen zoals suikers en tarwegluten. Hiernaast zijn er ook plantaardige poeders, deze zijn tegenwoordig erg populair omdat ze niet uit dierlijke producten bestaan.

Een voorbeeld van een heerlijke smoothie bestaande uit eiwitpoeders:
– 2 bananen
– 1 sinaasappel
– 2 handjes blauwe bessen
– 2 eetlepels Sunn Warrior (productieproces waardoor eiwitpoeders heerlijk smaken)

Beste eiwitten zoeken
Bekijk hier de andere artikelen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.