Eiwitten

Wat zijn de beste eiwitten?

Eiwitten zorgen voor de bouw van ons lichaam, ze bestaan uit kleine deeltjes die aminozuren worden genoemd, deze zijn belangrijk voor de opbouw van het lichaam. Ook zorgen eiwitten ervoor dat er meer weefsel word aangemaakt. Er zijn verschillende soorten eiwitten, maar wat zijn nou de beste eiwitten? En wat voor soort eiwitten heb je nodig voor de ondersteuning van het lichaam na het sporten? Waar moet je vooral op letten en wat is belangrijk?

Allereerst zal ik je uitleggen welke ‘’bekende’’ eiwitten er zijn. Er zijn plantaardige, en dierlijke eiwitten. Plantaardige eiwitten vind je vooral in graanproducten, noten, peulvruchten en paddenstoelen. Dierlijke eiwitten vind je vooral in melk, kaas, eieren en vlees.

Naast deze bekende eiwitten zijn er ook een aantal minder bekende eiwitten waarvan er een aantal bijzitten waarover je vast en zeker meer zou willen weten, hierover zal ik je in het komend artikel meer vertellen.

Ik zal ze voor je op een rijtje zetten: soja, ei, caseine en whey. Dit zijn allemaal eiwitten waar je waarschijnlijk niet vaak van gehoord hebt, maar die wel een grote werking hebben op jouw lichaam.

Soja: Soja is een eiwit waar vooral vegetariërs graag mee te maken hebben omdat het een echte proteïnebron is die ontstaat door planten. Soja is een eiwit die veel voordelen heeft op het gezondheid van, met name de vrouwen.
Ei Eiwit:Dit is een eiwit dat regelmatig word opgenomen in het lichaam (denk aan een aantal uren per dag).
Caseine: Wat ik je aanraad is om een caseïne eiwit supplement in te nemen voor het slapen gaan, omdat dit de langste tijd is waarbij het lichaam het zonder eiwit zal moeten doen. Caseine word langzaam opgenomen door het lichaam, dit duurt gemiddeld 2 tot 7 uur.
Whey: Whey is vooral geschikt wanneer je net klaar bent met sporten of een zware training heeft gehad, op dit moment heeft je lichaam het hardst de eiwitten nodig! Whey word binnen korte tijd (30 minuten) door het lichaam opgenomen.

Een mix van al deze eiwitten bij elkaar noemt men een blend. Een blend wilt zeggen dat de opname van de eiwitten op verschillende tijden van de dag word ingenomen waardoor je trage, maar ook snelle eiwitten in het lichaam opneemt waardoor je weer veel energie hebt om er tegenaan te gaan!

Een nieuwe eiwit variant is Whey Natural. Deze bevat 0 kunstmatige smaak en kleurstoffen en heeft er als natuurlijke zoetstof stevia aan toegevoegd.
De Whey Natural is te verkrijgen in vier verschillende smaken. De stevia zorgt voor een zoete smaak, heerlijk en puur natuur!

Beste eiwitten zoeken
Bekijk hier de andere artikelen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.