afvallen met eiwitten

Afvallen met shakes: De mythes!

Wie wilt er nou niet door middel van een shake gewicht verliezen? Afvallen met shakes is natuurlijk de makkelijkste manier om gewicht te verliezen, het is niet alleen gezond maar ook makkelijk en daarnaast heerlijk! In het komend artikel zal ik je meer vertellen over deze manier van afvallen.

Afvallen met shakes

Het belangrijkste aan het drinken van de shakes, is het op de juiste manier innemen van de drankjes. Wanneer je eenmaal begonnen bent en gewicht verliest, maar vervolgens weer stopt met het drinken van de shakes, zal je binnen no time al het gewicht dat je verloren bent weer aankomen. Het is dus belangrijk om vooraf een juiste planning te maken hoe je alles aanpakt zodat je niet de mist in gaat!

Ik hoor je nu al denken, is het écht wel mogelijk dat het afvallen met shakes zo makkelijk en goed werkt ? Ja, het werkt inderdaad makkelijk en goed als je er maar voor zorgt dat de koolhydraten en vet inname sterk verminderd. Waar het om gaat is namelijk dat je de koolhydraten en vetten vervangt door eiwitten. Eiwitten zorgen voor een gevuld gevoel waardoor je minder snel honger zult ervaren en het afvallen dus langer volhoud.

De ‘’afval shakes’’ bestaan voor een klein percentage uit koolhydraten en grotendeels uit gezonde vetten en eiwitten, de koolhydraten komen voornamelijk uit noten en groente en daarom worden het ook wel ‘’gezonde koolhydraten’’ genoemd.

Hetgeen dat je vooral moet vermijden tijdens het afvallen zijn suikers, zetmeel en granen. Dit zijn namelijk echte dikmakers en kunnen het dieet sterk verstoren. Daarnaast is het belangrijk om naast de eiwitten ook voldoende vitamines binnen te krijgen, daarom raad ik aan om 2 stukjes fruit per dag te nemen en groentes (groentes mogen op elk moment van de dag).

De beste manier om af te vallen in combinatie met shakes is door de voedingsrijke shakes te combineren met gezonde maaltijden. Dit zorgt er namelijk voor dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt en daarnaast lichaamsvet verbrand, terwijl je ook nog eens de dikmakers zoals suiker, koolhydraten en granen achterwege laat.

Stel het afvallen niet uit en begin vandaag, haal alle benodigdheden in huis die je nodig hebt om de shakes te maken. Maak het niet te moeilijk voor jezelf! Een groot voordeel van het afvallen op deze manier is dat het vaak blijvend is, dit vertel ik ook uit eigen ervaring. Deze manier is dus niet alleen gezond en makkelijk, maar ook nog eens blijvend en erg lekker!

Een voorbeeld shake:

– 1 banaan
– 100 gram spinazie
– 200 gram boerenkool
– ½ lepel cacoapoeder
– 1 ½ theelepel eiwitpoeder
– ½ lepel lijnzaadolie

Zorg ervoor dat je niet te veel water toevoegt aan de shake, dit zorgt er namelijk voor dat de smaak minder sterk is.

Beste eiwitten zoeken
Bekijk hier de andere artikelen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.